Drummen maakt slim en sterk


Iedereen die wel eens heeft deelgenomen aan een percussieworkshop, weet dat drummen plezier geeft en nieuwe energie. Bovendien verbindt het mensen, waardoor het een supergoede teambuildingsacitiviteit is.  Maar drummen biedt nog veel meer voordelen. Zo is uit onderzoek gebleken dat het sterk en slim maakt.

Uit Zweeds onderzoek blijkt namelijk dat drummen je IQ danig verbetert. Wanneer je ritmisch trommelt zorgt dit voor stabiele hersengolven. Hierdoor verbetert op lange termijn niet alleen je IQ, je probleemoplossend vermogen krijgt er ook een enorme boost door.
Uit een ander onderzoek bleek dat je van drummen niet alleen slim wordt, maar ook sterk! Drummers in rockbands zijn fysiek namelijk vaak beter ontwikkeld dan profvoetballers. De onderzoekers keken naar de prestatie van de Portugese voetballer Ronaldo tijdens een wedstrijd en de prestatie van de Britse drummer Burke van de band Blondie. Beiden speelden 90 minuten. De prestatie van Ronaldo lag bij een zware wedstrijd iets hoger, maar drummers treden veel vaker op dan voetballers. Volgens onderzoeker Marcus Smith van het onderzoeksteam van de universiteiten van Chichester en Gloucestershire moeten muzikanten over een buitengewoon uithoudingsvermogen beschikken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dus dat je tijdens een percussieworkshop niet alleen plezier maakt, maar ook werkt aan je intelligentie en je uithoudingsvermogen! :-) Wil je het zelf ervaren? Vraag meer informatie op, of boek een percussieworkshop, via: 078 6259409/ info@dununba.nl

Bron: http://drumstation.nl/2011/06/drummers-onderzocht/

« Vorige