Nieuw wereldrecord Bodypercussie door Dununba en het Northgo College!


Wie op 15 september jongstleden in Noordwijk was, heeft de aarde moeten voelen trillen. Op die dag stonden honderden jongeren tegelijk te klappen, te stampen en te roepen. De leerlingen van het Northgo College gooiden onder leiding van Niels en Joris van Dununba, alles in de strijd voor een vermelding in het Guinness Book of Records en met succes: een nieuw wereldrecord Bodypercussie is gevestigd!

De recordpoging was een ludiek idee van muziekdocente Marjoleine Mosselman en was één van de activiteiten rond de nieuwbouw van de school. De dag begon met een aantal korte workshops aan groepen van ongeveer 250 leerlingen. In de workshops werd alvast geoefend voor de recordpoging. Na deze warming-up verzamelden zich ruim 1100 leerlingen, klaar voor ‘het echte werk’.

Tijdens de recordpoging was Adam Wide van Guinness World Records aanwezig om te controleren of de poging volgens de regels verliep. Zo zag hij er bijvoorbeeld streng op toe dat iedereen met dezelfde voet begon. Gebruikte je je verkeerde been of ging je uit de maat? Door de strenge Brit werd je gelijk ‘afgeklikt’, wat betekende dat je niet meer mee telde voor het record.

De poging werd uitgevoerd met 1150 jongeren, waarvan er zo’n 200 even de draad kwijt raakten. Uiteindelijk werd het record gevestigd met 943 leerlingen, die gedurende 5 minuten aaneengesloten ritmisch muziek maakten met hun lichaam. Het oude record werd gevestigd met iets meer dan 300 personen en is dus ruimschoots verbroken.

Ben je benieuwd hoe het klinkt als meer dan 1000 scholieren muziek maken met hun lichaam? Bekijk dan het filmpje en de foto's van de recordpoging hiernaast. Wil je nog meer zien en horen? Klik hier voor het fragment uit het Jeugdjournaal en beluister hier het radioverslag van Nens (met interview Niels).

Heeft het ritme je te pakken gekregen? Dununba verzorgt ook graag voor jou een Body Percussieworkshop. Een Body Percussieworkshop is een echte energizer en is een ideale activiteit voor een teamuitje, vergaderdag, bruiloft of familiebijeenkomst. Wees gerust, je hoeft natuurlijk niet per sé 1100 mensen te verzamelen. Dununba verzorgt swingende Body Percussieworkshops voor groepen vanaf 40 personen. Hier lees je meer informatie. Heb je nog vragen of wil je direct boeken, neem dan contact met ons op via: 078 6259409 of info@dununba.nl.

 

 

« Vorige