Concert


Ritmes uit Baro in Alblasserdam

Ter gelegenheid van het uitkomen van het djembélesboek Ritmes uit Baro organiseerde Dununba op zaterdagavond 12 maart 2011 een uniek percussieconcert in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Samen met meesterdrummer Mansa Camio, heeft Niels Fleurke het djembéboek Ritmes uit Baro geschreven, over de percussiemuziek uit (de omgeving van) Baro, een dorp in het West-Afrikaanse land Guinee.
Tijdens het concert heeft Niels Fleurke samen met Mansa Camio, Kebre Conde, de band Kingkon en diverse gastspelers, de ritmes uit het boek tot leven gebracht. De bezoekers werden verrast door opzwepende ritmes, aangevuld met traditionele Afrikaanse zang en dans. Tussen de ritmes door, was het woord aan verhalenverteller Hans van Woerkom. Door middel van een prachtig Afrikaans verhaal legde hij de betekenis van de eeuwenoude ritmes uit. De hele zaal zat met ingehouden adem te luisteren. 

We kijken met veel plezier terug op het concert en willen alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid en de vele enthousiaste reacties die we hebben mogen ontvangen.

Heb je het concert gemist, of wil je gewoon nog even nagieten? Hiernaast vind je een aantal mooie foto's.

« Vorige